أحيت الفنانة رانيا فريد شوقي ذكرى ميلاد الفنانة هدى سلطان، الذي يوافق اليوم الجمعة، حيث أنها مواليد 15 أغسطس عام 1925، ورحلت عن عالمنا عام 2006 عن عمر ناهز 81 عامًا.
رانيا فريد شوقي تحيي ذكرى ميلاد هدى سلطان
وكتبت رانيا فريد شوقي عبر حسابها الرسمية بـ«فيسبوك»: «النهارده عيد ميلاد طنط هدى سلطان، أم إخواتي وأمنا كلنا، من وأنا طفلة كنت بشوفها كتير في كل المناسبات العائلية، وكانت رشا بنت ناهد، أختي، بتعد معاها أيام، كانت أم وجدة حنينة أوي وكنا بنروح ناخد رشا من عندها في البيت، عمارة جنب بيت السادات اللي على النيل، وكانت دايمًا تهزر معانا وضحكتها كانت حلوة أوي».
وتابعت: «من أجمل الحاجات لما كانت تغني في المناسبات العائلية، كانت لحظة استمتاع حقيقية في وسط جو عائلي كله حب ودفء لغاية ما كبرت واشتغلت معاها، كانت أمي في مسلسل أحلام البنات، من أجمل المسلسلات وأحلى الأوقات في التصوير كنت أحب انكشها واتكلم عن بابا وهي ترجع للذكريات وتحكيلي وعينيها ووشها كله حب ويوم عيد الأم وإحنا بنصور، جبت تورتة واحتفلنا بيها فرحت أوي حبيبتي».
وأنهت رانيا منشورها قائلة: «فريدة وملك بناتي جم يومها التصوير أول لما شافتهم خدتهم بالحضن وندت على المصور وقالتله صورني مع أحفادي، وكمان قالتلي كلميلي سهير اللي هي أمي، وكلمت ماما قالتلها بنتنا بتحتفل بيا في عيد الأم، اعدوا يرغوا ويهزروا سوا، ومن المسلسل ده بقي بينا علاقة خاصة أم وبنتها، أقولكم السر، كلنا جمعنا حب فريد شوقي، الله يرحمهم جميعا ويغفر لهم ويسكنهم فسيح جناته».
أبرز أعمال هدى سلطان
وقدمت هدى سلطان أكثر من 70 فيلماً، كان أبرزها «نساء بلا رجال، مكتوب على الجبين، حميدو، بيت الطاعة، تاكسي الغرام، رصيف نمرة 5».
وللتلفزيون قدمت هدى سلطان مسلسلات «زينب والعرش، الوتد، ليالى الحلمية، رد قلبي، زى القمر، للثروة حسابات أخرى، على الزيبق، أرابيسك، زيزينيا، الليل وآخره».
ذكرى ميلاد هدى سلطان.. عندما هددها الفنان محمد فوزي بالقتل
رانيا فريد شوقي تكشف حكايات الغيرة وكواليس الطلاق بين «وحش الشاشة» وهدى سلطان
نبيلة محمد نجيب.. من هي ابنة هدى سلطان التي لا يعرفها الجمهور؟
0 تعليق